Auster LH

Kuvien copyt: pääkuva: picrew, moooo


Nimi, kutsumanimi: Auster LH, Tintti
Syntymäaika, ikä: 02.05.2022, 1-vuotias 
Rotu, skp: norjanvuonohevonen, ori
Väri, säkä: hallakko, 143cm
Painotus, taso: yleispainotus, re 60cm, ko HeB, me 40cm, ajo-opetettu
Kasvattaja, omistaja: Lukariksen Hevoskeskus, Dreamland Estate (VRL-15050)


Luonne

Jokainen tietää sen yhden hevosen tallilla, joka menee vähän eri tahdissa kuin muut: se, joka näyttää aina vähän eksyneeltä ja se, joka onnistuu kerta toisensa jälkeen kaatamaan tarhan vesisammion. Dreamland Estatessa se on Tintti.

Tintti on omissa maailmoissaan hengaava höpsö, joka ei satuttaisi kärpästäkään. Hellyydenkipeä, nappisilmäinen ori kulkee maailmassa ilman sen suurempaa suunnitelmaa, haluten vain rapsutuksia ja huomiota – niillä pääsee yllättävän pitkälle, kysy vaikka Tintiltä!

Vuonohevosori ei tunnu ottavan stressiä sitten mistään – hoitaminen sujuu ongelmitta, kun Tintti tanssahtelee läpi elämän vähät välittämättä siitä, mitä ympärillä tapahtuu. Toki oripoika nauttii kauheasti jos hoitaja löytää harjan juuressa olevan syhyävän kohdan ja rapsuttaa sitä kauan ja hartaasti. Muutenkin Tintti arvostaa elämän hitaita ja rentoja asioita: pitkiä hoitohetkiä, porkkananpaloja aamuruoan seassa, pitkiä ja rentoja maastolenkkejä auringon alla.

Ratsastaessa Tintin kanssa saa tehdä aidosti töitä. Hömelö ori unohtaa välillä, mitä pitikään tehdä, eikä se ota mitään rutiinia itsestäänselvyytenä. Tintin kyydissä on kuitenkin todella mukavaa istua, sillä orilla on todella miellyttävät, keinuvat askellajit ja kestävyyttä vaikka muille jakaa. Sen lisäksi oikeissa käsissä Tintti puhkeaa kukkaan ja siitä saa varsin hyviäkin tuloksia irti, jos oria osaa motivoida oikein (lue: herkuilla ja rapsutuksilla).

Tintti on kaiken kaikkiaan yksi iso nallekarhu: se voisi viettää elämänsä vain halittavana ja hellittävänä, rakastaen jokaista joka sille edes hetken huomiota suo. Tintti tulee toimeen myös muiden orien kanssa, eikä sillä ole egoa, jota suojella – Tintti on se, joka väistää ja ihmettelee, mitä se toinen siinä riehuu, kun tässähän on kiva auringonläikkä johon käydä maate!

Vuonohevosori on aivan erityisen rakastunut maastossa rymyämiseen ja siellä se onkin varsin valpas ja kuulolla; ratsastajille tosin tarvitsee erikseen varoittaa, että kesähelteillä Tintti lähtee vyörymään aina kohti kaikkia pieniä lammikoita ja järviä toiveena päästä pulahtamaan viileään veteen. Silloin ei auta kuin toivoa, että ratsastajalla tuli uimapuku mukaan… Tai ainakaan jalassa eivät ole ne perintönä saadut nahkabootsit.
kirjoittanut VRL-12167, kiitos!


Sukutaulu

1-polvinen

isä: Boreas II 
ii: Boreas evm,  ie: Eurosa evm

emä: Kjæreste 
ei: Søtnos evm,  ee: Skjønnhet evm

Jälkeläiset

Ei vielä tarjolla jalostukseen


Päiväkirja

00.00.0000, Otsikko, kirjoittaja, sanamäärä 000

Kisakalenteri

00.00.0000, paikka, laji, sijoitus, kutsu

© virtuaalitalli/virtuaalihevonen. sim-game horse/sim-game stable.
KAIKKI MATERIAALI COPY VRL-15050 ELLEI ERIKSEEN MAINITA
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!